Servicemelding

Wonen met een prachtig uitzicht over Tilburg

Aan het Wilhelminakanaal langs de Meierijbaan staat woontoren H. Het is het sluitstuk van project Aan de Waterkant waar Triborgh Gebiedsontwikkeling in totaal ongeveer 300 woningen en appartementen heeft ontwikkeld.

Laatste plandeel

Verdeeld over 19 verdiepingen is een grote verscheidenheid aan appartementen gerealiseerd. De bouw van de 78 appartementen in het gebouw ‘Toren H’ is het laatste plandeel van het project aan het water. Het ontwerp is van Diederendirrix Architecten, die ook de woningen van ‘Aan de Waterkant’ ontwierpen. De input van de bewoners van ‘Toren D’, een eerder gerealiseerd appartementengebouw, vormde de leidraad voor de ontwikkeling van ‘Toren H’.

Eyecather

“De woontoren is zo’n zestig meter hoog en staat op een markante hoek. Daarmee is het een echte eyecatcher aan de rand van Tilburg. De toren is een metselwerkgebouw met twee gezichten. Een van de kenmerken van het gebouw is de natuurlijke wisseling tussen gevels, met horizontale en verticale lijnen. Ze benadrukken de plaats en richting ten opzichte van het water en de stad”, vertelt Angelique Remijn van Triborgh gebiedsontwikkeling.

Tussen stad en ommeland

Afgelopen jaren heeft de waterkant van het Wilhelminakanaal een nieuw gezicht gekregen. De diversiteit aan gezinswoningen en appartementen van “Aan de Waterkant” vormt een nieuw eigenzinnig lint aan het water. Het havenpark, dat vanaf het begin van de Piushaven helemaal doorloopt tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal, is een prachtige wandelroute van de haven richting natuurgebied Moerenburg. Op de overgang tussen stad en natuurgebied komt Toren H te staan.


Bijzonderheden

Het gebouw wordt verwarmd door middel van een collectieve EQw-installatie die bestaat uit lucht-water warmtepompen in combinatie met zogenaamde dry-coolers op het dak. Verder wordt er gebruik gemaakt van 400 m² aan zonnepanelen op het dak. Deze componenten maken mede mogelijk dat energielabel A++ verstrekt kon worden voor dit gebouw.

“Wonen op de meest verrassende plek van de Piushaven, met prachtig uitzicht over Tilburg en omgeving.”

Jeroen van Eijk
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 95
5037 DB Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign