Servicemelding

Duurzame appartementen zorgen voor variatie in Zorgvlied-Zuid

Voor de uitvraag van 23 nul-op-de-meter (NOM) sociale huurappartementen aan het Burgemeester van de Mortelplein in de Tilburgse wijk Zorgvlied-Zuid verzamelde Alphons Coolen Bouw direct al haar meest beproefde ketenpartners. Deze bewezen succesvolle combinatie van architect, constructeur, aannemer en adviserend en uitvoerend installateurs slaagde erin met de beste oplossing te komen: duurzame woningen die helemaal aansluiten op de behoefte van de doelgroep 65-plus.

Meer variatie

Opdrachtgever Tiwos de Design & Construct had de uitgangspunten in haar uitvraag uitgebreid beschreven. Naast de eisen voor NOM, waren ook de locatieomstandigheden, globale bouwmassa en het Programma van Eisen duidelijk vastgelegde onderdelen. De 23 sociale huurappartementen moesten worden gebouwd voor de doelgroep 65-plus.

Met het plan zorgt Tiwos voor meer variatie in woningtypes in Zorgvlied-Zuid; een buurt met hoofdzakelijk eengezinswoningen.

Perfect ingepast

Uit een onderzoek van Tiwos bleek dat er in Zorgvliet-Zuid vooral behoefte is aan kleinere woningen voor senioren die in de wijk willen blijven wonen. Van Beijsterveldt & Gommers Architecten Gilze tekende hiervoor dit nieuwe appartementengebouw dat voldoet aan de modernste, duurzame technieken maar toch perfect past in de bestaande jaren ‘50 bebouwing in de omgeving.

Binnenstedelijk bouwen

Zorgvlied is een rustige wijk in Tilburg met voornamelijk een woonfunctie. Perry Hendriks, projectleider namens Alphons Coolen Bouw : “De nieuwe appartementen komen midden in de wijk aan het Burgemeester van de Mortelplein, waar ook diverse winkels te vinden zijn. Handig voor alle dagelijkse boodschappen. Maar tegelijk een uitdaging om op deze beperkte binnenstedelijke bouwplaats te bouwen.”

Alphons Coolen Bouw voert deze opdracht voor Tiwos uit volgens de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor Geïntegreerde Contractvormen (UAV-GC 2005) en heeft de regie over het gehele bouwteam. Volgens planning wordt het appartementengebouw eind 2020 opgeleverd.

 

“Dankzij de complete wijkaanpak kunnen deze beeldbepalende woningen van Tilburg weer jaren mee!”

Perry Hendriks
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 95
5037 DB Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign