Servicemelding

Wonen en zorg komen perfect samen in De Regent

In opdracht van Woonstichting Leyakkers Rijen is woonzorgcentrum ‘De Regent’ gevormd. Het uitgebreide en gevarieerde programma van eisen was fors voor de locatie. De beschikbare plek is hierdoor intensief bebouwd. Door het toepassen van een gebouwtype met binnenhoven heeft DAT De Architectenwerkgroep Tilburg de schaal van het gebouw af kunnen stemmen op de omgeving en de gemiddelde bouwhoogte kunnen beperken tot drie bouwlagen.

Het positieve gevolg van deze ontwerpkeuze is dat het gebouw veel interne verbindingen heeft en er buitenruimtes zijn op de diverse verdiepingen.

Beschut en compact 

Een zorglocatie, met kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie en appartementen waar mensen zelfstandig wonen, gecombineerd met een grand café, fysiotherapiepraktijk, kapsalon en ondergrondse parkeergarage. Het gaat om 90 appartementen en 6 groepswoningen die gerealiseerd zijn in de woon-zorg complexen. De uitvoering doen wij in combinatie met Heerkens van Bavel.

Toegankelijk en open 

De begane grond van het woonzorgcentrum heeft diverse functies die interessant zijn voor de wijk. Voor mensen die veelal aan huis gekluisterd zijn is het erg belangrijk dat er mensen van buiten naar het gebouw komen. Meerdere ingangen en een openbare route door het gebouw zorgen voor openheid van het woonzorgcentrum.

“Door een open structuur met 3 binnentuinen, krijgt het gebouw een uitnodigende uitstraling.”

Jeroen van Eijk
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign