Servicemelding

Duurzame combinatie van wonen en zorg aan de Groenstraat in Tilburg

Op de centrumlocatie aan de Groenstraat in Tilburg realiseert Alphons Coolen Bouw een project waarin reguliere zorg in het Gezondheidscentrum wordt gecombineerd met studio’s voor mensen met een lichte beperking en huurwoningen. Het bouwteam heeft alle inspanningen verricht om de meest maximale subsidieregelingen te verzilveren en de opdrachtgever geholpen om te komen tot een EPC 0,26. Die was nodig om de groenfinancieringen mogelijk te maken.

Compleet gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum bestaat uit drie verdiepingen waarvan de bovenste twee bestaan uit 32 studio’s voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Op de begane grond bevindt zich het gezondheidscentrum met een (reguliere) huisarts, fysiotherapeut en apotheek. Naast het gezondheidscentrum komen ruime woningen met drie slaapkamers, ruime zolder (mogelijkheid voor 4e slaapkamer), tuin en berging. Zowel de woningen als het gezondheidscentrum zijn ontworpen door A3 Architecten uit Rotterdam.

Optimaal duurzaam

Bij de totstandkoming van alle gebouwen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn zowel de woningen als het gezondheidscentrum gasloos. Warmte komt tot stand door warmtepompen. De elektra die hiervoor nodig is wordt maximaal door zonnepanelen opgewekt. De afwatering van de hemelwaterafvoeren gaat niet via het riool maar loopt via filtratiekratten weer de bodem in. Hout dat wordt gebuikt is FSC-gecertificeerd.

Alphons Coolen Bouw realiseerde het project in een bouwteamverband. Jeroen van Eijk, projectleider namens Alphons Coolen Bouw: “Het was een uitdaging om in het ontwerptraject van grof naar fijn proactief te sturen op haalbaar- en maakbaarheid. En tijdens het voorbereidingstraject hebben we continue gestuurd op budget om binnen gestelde financiële kader te blijven.

“Dankzij de inzet van het bouwteam hebben we de subsidieregelingen en groenfinanciering kunnen verzilveren.”

Jeroen van Eijk
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign