Servicemelding

De duurzame hoogstandjes van De Hooglander

Het appartementencomplex De Hooglander ligt op een prachtige plek, aan de bosrand van de Bredaseweg en de Dongevallei in de gemeente Tilburg. Alphons Coolen Bouw realiseert hier unieke hoogwaardige sociale woningbouw in opdracht van TBV Wonen naar ontwerp van DAT Architecten.

In een voor hoogbouw bijzondere kalkzandsteen en met de integratie van maar liefst 672 zonnepanelen. Paul Kouijzer, de nieuwe directeur-bestuurder van TBV Wonen noemt het een hightech gebouw, een nieuwe generatie sociale woningbouw op een mooie plek.

Nul op de Meter

Het zeven bouwlagen hoge complex telt 41 huurappartementen. Uniek door de materiaalkeuze van kalkzandsteen die ervoor zorgt dat het gebouw een natuurlijke uitstraling heeft, die mooi aansluit op de natuurlijke bosrand van Koolhoven Buiten. Maar ook uniek door de hoeveelheid zonnepanelen die het gebouw Nul op de Meter (NOM) maken. De bergingen die bij de appartementen horen, zijn ondergebracht in twee in het landschap ingepaste boerenschuren.

De daken van zowel het appartementencomplex als de schuren zijn benut om de benodigde zonnepanelen op te positioneren. Deze garanderen een ruime energiebundel voor alle individuele huurders.

Perry Hendriks, projectleider namens Alphons Coolen Bouw: “Het plaatsen van een dergelijke hoeveelheid panelen heeft de hersens van het gehele bouwteam doen kraken. Maar het is gelukt om alle panelen op een toekomstbestendige manier in het ontwerp te integreren. Als er door technische ontwikkelingen in de toekomst minder PV-panelen nodig zijn, kunnen de huidige panelen verwijderd of vervangen worden. Ook dan blijft het gebouw nog steeds architectonisch aantrekkelijk.”

 


“De zonnepanelen op de gevels maken deel uit van het ontwerp en vormen een geheel met het metselwerk.”

Perry Hendriks
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 95
5037 DB Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign