Servicemelding

Flinke verduurzaming voor de Mahlerstraat in Tilburg 

De 46 eengezinswoningen in de Mahlerstraat zijn in 3 maanden tijd gerenoveerd. Dit groot onderhoud vond plaats terwijl de woningen bewoond waren waardoor communicatie met de buurt een belangrijk onderdeel van de opdracht was. Opdrachtgever WonenBreburg liet onder meer nieuwe kozijnen, deuren en daken aanbrengen.

De woningen stammen uit de jaren zeventig. Door een isolatiepakket op de daken, HR++ glas in de hele woning en toepassing van zogeheten vraag gestuurde ventilatie gingen de woningen van energielabel D/E naar B.

Verbetering wooncomfort
Deze gezellige volksbuurt werd volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Bij deze buitenschilrenovatie zijn alle kozijnen vervangen, is isolatie aangebracht op de daken met daarop nieuwe dakpannen en werd het complete schilderwerk van kozijnen en gevels verzorgd.

Ook zijn het straatwerk en de bestaande asbest golfplaten van de bergingen vervangen. Het wooncomfort en aanzicht verbeterden hiermee substantieel. De renovatie is ontworpen door Arec-Robben Architecten uit Goirle.

Maatwerk voor bewoners
Bewoners hadden een flinke vinger in de pap bij dit renovatieproject. Een klankbordgroep van bewoners begeleidde de renovatie. De huurders konden onder meer kiezen voor vernieuwing van de badkamer, 43 van de 46 bewoners kozen hiervoor. Verder konden ze de tegels en kastkleur van de keuken en de vloer- en wandtegels van de badkamer uitkiezen. Ook hadden de huurders de keuze uit vier modellen en kleuren voordeuren.

“De woningen hebben een energiesprong gemaakt van label G naar B0.”

Perry Hendriks
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign