Servicemelding

Natuur en nieuwbouw in harmonie

7 oktober 2020 - Verder denken dan vandaag, het zit bij Alphons Coolen Bouw in het DNA. Voorop in innovaties, bouwen voor de toekomst, met oog voor mens én natuur. Om de biodiversiteit te stimuleren heeft het bouwbedrijf binnen een nieuwbouwplan in de Tilburgse wijk Zorgvlied-Zuid 5 inbouwkasten voor gierzwaluwen, 4 voor huismussen en 6 voor vleermuizen ingebouwd in de gevels.

Nieuw thuis
De 23 huurappartementen aan de Burgemeester van de Mortelplein voldoen aan de nieuwste, modernste en duurzame technieken en voldoen sinds kort ook aan de aandachtspunten zoals gesteld vanuit natuur-inclusief bouwen. Uitgangspunt is een groene omgeving waarin dieren kunnen groeien. Nestgelegenheden zijn hierbij cruciaal, daarom zijn alle muren van het complex voorzien van ingemetselde kasten. De nestkasten zijn er voor vogels, zoals de gierzwaluw en huismus. En de verblijfskasten bieden voor met name dwergvleermuizen een nieuw thuis. Met deze extra inbouwkasten wordt zowel de biodiversiteit als de vogel- en vleermuisstand gestimuleerd.

Volgens planning wordt het appartementengebouw eind 2020 opgeleverd. De toekomstige bewoners van de wijk worden betrokken bij de plannen van het bouwen aan een natuur-inclusieve stad en zijn er erg enthousiast over.

Download en bekijk de Checklist groen bouwen (PDF)

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign