Servicemelding

Nieuw dorpshart voor Gilze

24 juni 2020 - Alphons Coolen, onderdeel van de Berghege Heerkens bouwgroep BV, bouwt in het dorpshart van Gilze 36 nieuwe koopwoningen en 34 huur- en koopappartementen. Het maakt onderdeel uit van een groter centrumplan waar de gemeente Gilze en Rijen een overeenkomst met ontwikkelaar HVB Projektontwikkeling BV over heeft gesloten.

Lang gekoesterde wens
Het is een lang gekoesterde wens van de gemeente om een nieuw dorpshart voor Gilze te maken met een supermarkt, detailhandel, woningen, parkeervoorzieningen, een plein en duurzaam openbaar groen. Wethouder Aletta van der Veen is blij met het resultaat: ‘Hoewel we flink moesten rekenen, ligt er nu een mooi en goed plan. Gilze krijgt eindelijk het dorpshart dat het al zo lang verdient. Dat was niet mogelijk geweest zonder de inzet en betrokkenheid van de ontwikkelaar, de architect, de familie Hapers, stedenbouwkundige en vele Gilzenaren.’

Duurzame inrichting
Voor de openbare ruimte kiest de gemeente voor een duurzame inrichting. De woningen en winkels komen te liggen in een omgeving met aandacht voor groen en gevarieerde aanplant. Deze omgeving biedt verkoeling en houdt langer water vast. Heemkring Molenheide grenst aan het plan. Met de Heemkring is afgesproken dat er een parktuin komt als natuurlijke overgang tussen het terrein van de Heemkring en het centrumgebied. Gemeente en Alphons Coolen vragen de focusgroep om mee te denken in het ontwerp van het openbaar gebied.

Meer weten?
De gemeente en Alphons Coolen nodigen alle Gilzenaren van harte uit voor een informatiebijeenkomst in september om kennis te nemen van het definitieve ontwerp voor het Centrumplan Gilze. Daarnaast zal de makelaar het woningaanbod presenteren en de inschrijvingsprocedure toelichten. Nadere informatie hierover volgt. De komende tijd wordt de exacte planning nader uitgewerkt.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign