Servicemelding

Start bouw 40 appartementen Tussendijcks

Op vrijdag 28 mei gaf wethouder Daan Quaars het officiële startsein voor de bouwwerkzaamheden van project Tussendijcks in Prinsenbeek. Samen met Toin Meeuwsen en Pieter Remmers liet de wethouder 40 blauw-oranje ballonnen op, als symbool voor het verrijzen van een 4-laags appartementencomplex met 40 appartementen op de voormalige Boerenbondlocatie op de hoek Valdijk-Haverdijk. Een prachtig plan waar we trots op kunnen zijn.

Goede samenwerking
Afgelopen weken is het oude pand gesloopt en het perceel voorbereid voor de start bouw. Hier gingen enkele jaren van herontwikkeling van de locatie door Ontwikkelcombinatie Haval VOF, een combinatie van HvB Projektontwikkeling BV en Remmers Projectontwikkeling BV aan vooraf. De samenwerking tussen gemeente en ontwikkelaar verloopt voorspoedig met als resultaat een goede doorlooptijd van bestemmingsplan- en omgevingsvergunningprocedures. 

Upgrade gebied
De gewenste groene zone, langs de Haverdijk, kan door deze ontwikkeling worden doorgetrokken tot aan de kruising Loopstraat – Valdijk – Haverdijk. Een stedenbouwkundig goede oplossing die meteen een upgrade voor het gebied betekent. Parkeren is zoveel als mogelijk uit het zicht, achter het gebouw opgelost. De tuintjes op de begane grond en balkons aan de Haverdijk dragen bij aan een fraaiere beleving ten opzichte van de detailhandelsruimtes die jarenlang leeg stonden. 

Succesvolle combinatie
Alle koopappartementen waren al voor de start bouw verkocht. De kopers kunnen dus aan de slag om hun woonwensen uit te werken. Eind van dit jaar worden de 34 huurappartementen in verschillende huurprijsklasse aangeboden door de makelaars van der Sande en Van de Water. Het komend jaar werkt de bouwcombinatie Alphons Coolen Bouw en Remmers hard aan de realisatie van het project Tussendijcks. 

Directeur Alphons Coolen, Toin Meeuwsen: “We bouwen in een bouwcombinatie met Remmers Bouwgroep, een samenwerking die al zo’n twintig jaar bewezen succesvol is. En dus zeker geen eendagsvlieg is. Wij koersen op het bereiken van het hoogste punt omstreeks de kerst van dit jaar en afhankelijk van weer en tijdige leveranties voorzien wij een mogelijke oplevering van de huur- en koopwoningen omstreeks de bouwvak van 2022.”
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign