Servicemelding

Start bouw Toren H Waterkant

19 mei 2020 - De waterkant van het Wilhelminakanaal in Tilburg heeft de afgelopen jaren een nieuw gezicht gekregen. De woningen en appartementen van ‘Aan de Waterkant’ vormen met hun diversiteit in uitstraling een nieuw, eigenzinnig lint aan het water. Het havenpark loopt vanaf het begin van de Piushaven helemaal door tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal; je kunt er prachtig wandelen van de haven richting natuurgebied Moerenburg. Op de overgang tussen stad en natuurgebied komt Toren H te staan. Toren H is de afronding van het project Aan de Waterkant en wordt gerealiseerd op de hoek Twentestraat / Meierijbaan. De fantastische ligging aan het water, het unieke uitzicht en de terrassen van de Piushaven op loopafstand, maken ‘Aan de Waterkant’ tot één van de populairste nieuwe woonbuurten van Tilburg.

Laatste plandeel
De bouw van de 78 appartementen in het gebouw ‘Toren H’ is het laatste plandeel van het project aan de waterkant. Het ontwerp is van Diederendirrix Architecten, die ook de rest woningen ‘Aan de Waterkant’ ontwierpen. De input van de bewoners van ‘Toren D’, een eerder gerealiseerd appartementengebouw, vormde de leidraad voor de ontwikkeling.

“De woontoren wordt zo’n zestig meter hoog en komt op een markante hoek. Daarmee is het straks een echte eyecatcher aan de rand van Tilburg. De toren is een metselwerkgebouw met twee gezichten. Een van de kenmerken van het gebouw is de natuurlijke wisseling tussen gevels, met horizontale en verticale lijnen. Ze benadrukken de plaats en richting ten opzichte van het water en de stad.” - Angelique Remijn van Triborgh gebiedsontwikkeling.

Duurzaam verwarmen
Het gebouw wordt verwarmd door middel van een collectieve warmtepomp onder het complex. Met de bouw van de hoogste toren is begin april gestart, rond de bouwvak zal de 4e van de 19 verdiepingen bereikt zijn. De verwachte oplevering is in 2021.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign