Servicemelding

NOM-ready wonen in de Reitse Hoevenstraat 

In opdracht van de Tilburgse Woonstichting Tiwos realiseren we in bouwcombinatie met Heerkens van Bavel Bouw, 88 'NOM-ready' nieuwbouw sociale huurappartementen op de hoek Reitse Hoevenstraat en Lage Witsiebaan in Tilburg. Tiwos en de gemeente hebben samen gekeken naar de omgeving om een eenheid van het gebied te maken.

Tussen de twee gebouwen realiseert Tiwos een binnentuin die toegankelijk is voor iedereen. De gemeente ontwikkelt het gebied rondom de gebouwen.

Energiezuinig ontwerp

KAW architecten heeft gezorgd voor een energiezuinig ontwerp. De sociale huurwoningen zijn georganiseerd rond een groen binnenhof dat bescherming biedt in de drukke, stedelijke omgeving.

De overgang van wonen naar openbaar is gekenmerkt door de verhoogde entrees. Elk individueel trapje scheidt het trottoir van de woning. Een raster op de gevel met variërende vullingen zorgt voor eenvoudige, mooie verschillen tussen de gebouwdelen.

NOM-READY

NOM-ready is een stap-voor-stap aanpak voor het verduurzamen van de woningen. Hierbij is een plan gemaakt over hoe de woning het beste ‘Nul op de meter’ (NOM) gemaakt kan worden. En wat dan een verstandige eerste stap is. Daarmee worden onnodig hoge investeringen voorkomen. De appartementen worden aangesloten op het stadswarmtenet.

VLOG 1 - Nieuwbouw Reitse Hoevenstraat 
VLOG 2 - Nieuwbouw Reitse Hoevenstraat

De oplevering van dit project staat gepland voor het 2e kwartaal van 2021.

“Betaalbare en sociale huurappartementen met veel woonkwaliteit.”

Jeroen van Eijk
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign