Servicemelding

Tobias Asserlaan in Tilburg

TBV wonen is in 2017 gestart met de herontwikkeling van woningen aan de Tobias Asserlaan in Tilburg. We bouwen drie duurzame aardgas loze appartementencomplexen met de namen Tobias, Bernard en Vincent. Als in de naam TBV. Met behulp van DAT De Architectenwerkgroep Tilburg is het ontwerp tot stand gekomen. Met de toekomstige bewoners is nauw samengewerkt aan de nieuwbouw. Vanaf een vroeg stadium waren zij betrokken en zijn hun ideeën zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp. 

De metselwerkgevel wordt gekenmerkt door een lichte steen en antraciet kleurige accenten en verdiepingshoge kozijnen waardoor er veel lichtinval is in de appartementen. 

Aan de Tobias Asserlaan bouwen we in bouwcombinatie met Remmers Bouwbedrijf twee nieuwe appartementencomplexen, die de namen Bernard en Vincent krijgen. Net als het eerste gebouw, Tobias dat in 2017 werd opgeleverd, worden ook deze gebouwen ontwikkeld samen met de toekomstige bewoners.

Appartementengebouw Tobias met 28 Nul-op-de-Meter woningen is inmiddels opgeleverd. Bernard en Vincent omvatten totaal 62 appartementen.

Energiezuinig

De energie wordt opgewekt door hoogwaardige PV-panelen die op het gehele dak gelegd zijn. De decentrale units (DCU) zijn gemonteerd in de woonkamer en slaapkamers en deze zorgen voor de verwarming en ventilatie van de gehele woning. Deze units zijn nog niet eerder in Nederland toegepast.

Ook is er een monitoringsplan afgesloten. Dit houdt in dat wij de gehele installatie monitoren, de opbrengsten en het verbruik controleren en zo de bewoners kunnen aansturen op hun energieverbruik om te zorgen dat ze NOM blijven.

“Toekomstige huurders realiseren hun woonwensen, zij zijn vanaf het allereerste begin betrokken bij het ontwerp van hun eigen plattegrond en wensen.”

Perry Hendriks
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 101
Postbus 4200 5004 JE Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign