Servicemelding

Tobias Asserlaan in Tilburg

TBV wonen is in 2017 gestart met de herontwikkeling van woningen aan de Tobias Asserlaan in Tilburg. We bouwen drie duurzame aardgas loze appartementencomplexen met de namen Tobias, Bernard en Vincent. Als in de naam TBV. Met behulp van DAT De Architectenwerkgroep Tilburg is het ontwerp tot stand gekomen. Met de toekomstige bewoners is nauw samengewerkt aan de nieuwbouw. Vanaf een vroeg stadium waren zij betrokken en zijn hun ideeën zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp. 

De metselwerkgevel wordt gekenmerkt door een lichte steen en antraciet kleurige accenten en verdiepingshoge kozijnen waardoor er veel lichtinval is in de appartementen. 

Aan de Tobias Asserlaan bouwen we in bouwcombinatie met Remmers Bouwbedrijf twee nieuwe appartementencomplexen, die de namen Bernard en Vincent krijgen. Net als het eerste gebouw, Tobias dat in 2017 werd opgeleverd, worden ook deze gebouwen ontwikkeld samen met de toekomstige bewoners.

Appartementengebouw Tobias met 28 Nul-op-de-Meter woningen is inmiddels opgeleverd. Bernard en Vincent omvatten totaal 62 appartementen.

Energiezuinig

De energie wordt opgewekt door hoogwaardige PV-panelen die op het hele dak gelegd zijn. De appartementen zijn NOM-ready gebouwd waardoor de energiezuinigheid zeer hoog is. De opdrachtgever heeft gekozen voor een energiezuinig ontwerp. NOM-ready is een stap-voor-stap aanpak voor het verduurzamen van de woningen. Hierbij is vooraf al een plan gemaakt waarin is vastgelegd hoe de woningen in de toekomst Nul op de meter (NOM) gemaakt kunnen worden.

De appartementen zijn aangesloten op het stadswarmtenet. De opgewekte stroom wordt toegekend aan de individuele huurappartementen. 

“Toekomstige huurders realiseren hun woonwensen, zij zijn vanaf het allereerste begin betrokken bij het ontwerp van hun eigen plattegrond en wensen.”

Perry Hendriks
Projectleider

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Alphons Coolen Bouw
Prof. Cobbenhagenlaan 95
5037 DB Tilburg

T +31 13 532 14 50
E info@alphonscoolen.nl


Krachtig onderdeel van


(C) Alphons Coolen Bouw| Voorwaarden | Privacyverklaring Actilus Webdesign